26 123
發新話題

有無老友知道邊度有有適合輪友驗眼同配眼鏡既地方?

有無老友知道邊度有有適合輪友驗眼同配眼鏡既地方?

噚日去街, 諗住順便配番個眼鏡, 點知無間眼鏡舖肯做我生意, 間間都入唔到, 連幫襯開既88都唔肯, 真福佳...

引用:
原帖由 星塵 於 2015-6-10 06:06 PM 發表
噚日去街, 諗住順便配番個眼鏡, 點知無間眼鏡舖肯做我生意, 間間都入唔到, 連幫襯開既88都唔肯, 真福佳...
你住哪一區?

覆診時同醫生講要求驗眼,醫生會寫紙比你去醫院驗眼,拿到度數紙後自己去眼鏡鋪配眼鏡,我都係咁樣,希望幫倒你
難得糊塗

如果只系入唔到問題, 你可去d商場內嘅眼鏡鋪, 無台階.
直腳老人

引用:
原帖由 jimmytko 於 2015-6-10 08:19 PM 發表
覆診時同醫生講要求驗眼,醫生會寫紙比你去醫院驗眼,拿到度數紙後自己去眼鏡鋪配眼鏡,我都係咁樣,希望幫倒你
今日先知可以咁 ...........

我係用佢自動機求其驗一驗 , 同眼鏡舊有度數一樣就照配啦

點會唔俾你幫襯

引用:
原帖由 PaulPaul 於 2015-6-11 10:59 AM 發表

今日先知可以咁 ...........

我係用佢自動機求其驗一驗 , 同眼鏡舊有度數一樣就照配啦

點會唔俾你幫襯
在醫院驗眼方便好多,地方夠大,驗完拿度數紙,攪點
難得糊塗

...... 驗眼唔洗多GE ,
買電輪前 驗一驗眼 ,

娶老婆前 驗一驗眼 ,  之後 矇矇查查 一世咪幾好

引用:
原帖由 路向 於 2015-6-10 06:07 PM 發表

你住哪一區?
彩虹...

引用:
原帖由 jimmytko 於 2015-6-10 08:19 PM 發表
政府診所都搬q左, 覆診都仲要度緊...

引用:
原帖由 Newwheel 於 2015-6-10 08:37 PM 發表
如果只系入唔到問題, 你可去d商場內嘅眼鏡鋪, 無台階.
我就係去商場配, 但係d舖就愈整愈細間, 果間福佳驗眼房細到無朋友, 根本入唔到...

26 123
發新話題